MATKAN VARRELTA 9.7.2006


TEKIJÄT
Sampo Anttila

1/1

9
Oulun Kärpät 46 ry 60 v.
Juhlavuoden tilaisuuksia ja haasteita

OULUN KÄRPÄTOULUN KÄRPÄT 46 RY

KÄRPILLÄ JÄLLEEN ONNISTUNUT KAUSI TAKANA
TULEVAA RAKENNETAAN

Kauden saldo

Kärpille kulunut kausi oli jälleen loistava. Seuratyö tuotti tasaisesti hyvää tulosta, todisteena nyt toista kertaa peräkkäin voitettu Kivilinna-palkinto. Aaro Kivilinnan muistopalkinto on Suomen jääkiekon seuratyön arvostetuin palkinto, joka edellyttää laadukasta seuratyötä kaikilla sarjatasoilla.

Juha Junno esittelee ylpeänä Kivilinna-muistopalkintoa 15.5.2006
Juha Junno ja Aaro Kivilinnan muistopalkinto

Kivilinna-palkinto myönnetään seuralle, jonka joukkueet keräävät eniten sijoituspisteitä valtakunnallisissa kilpailusarjoissa. Mukaan lasketaan SM-liiga, Mestis, A-SM, B-SM ja C-SM sekä naisten SM-sarja.

Kärpät täytti 60 vuotta

Kärppien kausi oli seuran 60. toimintavuosi. Oulun Kärpät 46 ry:n perustamisesta tuli kuluneeksi 60 vuotta 15.5.2006. Pienimuotoiseen tilaisuuteen Kärppä-klubilla olivat perustajajäsenet - peruskärpät - kelpuuttaneet juhlan kunniaksi myös Kärpättärien ja kärppäorganisaation edustusta.

Peruskärpät ovat kokoontuneet joka vuosi seuran perustamispäivänä. "Kokous on pidetty aina 15.5. "mikäli se ei ole sunnuntai, sillä se on pyhitetty perheelle ja kokous on siirretty seuraavalle maanantaille". Kärppien vahvuus on perinteiden vaaliminen ja toiminnallinen uudistuminen.

PERUSKÄRPÄT JA KÄRPPIEN JOHTOKUNNAT KOKOONTUIVAT YHTEISEEN TILAISUUTEEN 15.5.2006
Edestä Eero Tauriainen, Ilmari Mattila, Jorma Nykänen ja Pentti Maijala


Vasemmalta Olli Lahtinen, Timo Levo, Seppo Arponen ja Sampo Anttila


Ennen kokousta oli käyty perustajajäsenten haudoilla. Kokouksessa muisteltiin menneitä tapahtumia ja katseltiin hiukan tulevaankin kauteen.

Oulun Kärpät juhlii 60-vuotistaivaltaan elokuussa. Juhlimaan on kutsuttu satoja toimintaan osallistuneita ja vaikuttaneita henkilöitä. Juhlat alkavat Kärppäklubilla juhlavastaanotolla ja jatkuvat iltajuhlana Teatrialla.

Tuleva kausi on haasteellinen

Oulun Kärpät 46 ry:n johtokunta on kartoittanut seuran nykytilaa, tutkittu uhkia ja mahdollisuuksia sekä viitoittanut tulevaisuuden tavoitteita. Kärpät on junoripuolella halunnut pysyä mukana kansainvälisissä kuvioissa ja kohottaa juniorityön tavoitetasoa eurooppalaiseksi kärkiseuraksi.

Toiminnan tasolla suuntaviivat tulevat näkymään entistä laadukkaampana valmennustoimintana ja toivon mukaan laadukkaana kasvatustyönä. Nuorten junoreiden terveyden- ja koulumenestyksen seuranta tulee olemaan nykyistä tärkeämässä roolissa.

Oulun Kaupungin ja seuran yhtestyön tuloksena odotetaan uutta harjoitusjäähallia ennen kuin kaupungin jäähallikapasiteetista ehtii poistua yksi yksityinen halli ensi vuoden alussa.

Liigajoukkue otti pronssia

Oulun Kärpät Oy on liigajoukkueellaan kärppien keulakuva, joka muokkaa mielikuvaa koko seurasta. Onnistuneet henkilövalinnat ovat tuoneet menestyvän työyhteisön, joka on viimeisinä vuosina kahminut kaksi Suomen Mestaruutta, hopean ja pronssia, uskomattoman kova suoritus Pohjoisen Suomen omalta seuralta.

Ammattitaitoisilla ihmisillä on kysyntää myös kansainvälisillä areenoilla. Oulun Kärpistä on lähdössä NHL seuroihin taaloja tahkoamaan neljä huippupelaajaa. IIHF:n keräämien tietojen mukaan Suomesta on lähdössä 14 pelaajaa rapakon taakse.

Name IIHF Club NHL Club
Niklas Bäckström Kärpät Oulu Minnesota
Ville Koistinen Ilves Tampere Nashville
Lauri Korpikoski TPS Turku NY Rangers
Lasse Kukkonen Kärpät Oulu Chicago
Mikko Lehtonen Kärpät Oulu Nashville
Perttu Lindgren Ilves Tampere Dallas
Arttu Luttinen IFK Helsinki Ottawa
Fredrik Norrena Linköping (SWE) Tampa Bay
Petteri Nummelin HC Lugano (SUI) Minnesota
Ville Peltonen HC Lugano (SUI) Florida
Karri Rämö HPK Hämeenlinna Tampa Bay
Tommi Santala Jokerit Helsinki Vancouver
Jussi Timonen Saipa Lappeenranta Philadelphia
Ari Vallin Kärpät Oulu Florida

Suomesta on lähdössä 14 pelaajaa NHL:ään.
Oulun Kärppiä edustanut Petr Tenkrat on siirtymässä
Bostoniin

Syksyllä nähdään kansainvälistä jääkiekkoa kun Kärpät pelaa Nordic Trophyn turnausta Oulussa. Kärpät pelaa turnauksia ja liigaa vahvasti uudistuneena. On syytä uskoa että Kari Jalonen on saanut pelaajat hyvään vireeseen ja tulemme näkemään alkavallakin kaudella kovatasoisia pelejä koko Pohjois-Suomen Liiga-Areenalla Raksilassa.


OULUN KAUPUNKI OULUN KÄRPÄT OULUN KÄRPÄT 46 RY JÄÄKIEKON SM-LIIGA List of signed European players by NHL clubs at the June 15 deadline TILASTOT, EUROPEAN CHAMPIONS CUP, IIHF-ICE HOCKEY 5. - 8.1.2006
KIEKKOLEIJONA JORMA NYKÄNEN, KÄRPPIEN ALKUAJAN HISTORIAA 2 OULUSSA ODOTELLAAN UUTTA HARJOITUSJÄÄHALLIA - NHL TOSITOIMIIN.. SAMPO ANTTILA; MATKAN VARRELTA 28.7.2005 NORDICTROPHY JUNIORIKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET 13.5.2006 RAKSILAN AREENALLA, OULUN KÄRPÄT 46 RY OULUN KÄRPÄT - SM-LIIGASSA 2005 - 2006, SEURAESITTELY OULUN KÄRPÄT 46, HISTORIA 1

13.7.2007 http://www.junnut.com
sampo.anttila junnut.com
< Arkisto
Matkan varrelta >