KÄRPPÄ -SÄÄTIÖN HALLITUS KOKOONTUI

15.9.2003

Oulussa

1/1

KÄRPPÄ-SÄÄTIÖN HALLITUS KOKOONTUI 15.9.2003

Kärppä-säätiön hallitus kokoontui Oulussa vuoden neljänteen kokoukseensa maanantaina 15.9.2003. Asialistalla oli säätiön toimintaperiaatteet, avustusten hakemista selkeyttävät ohjeistukset lomakkeineen sekä avustushakemuksia.


Hallituksen kokouksessa käsiteltiin säätiön toiminnalle keskeisiä toimintaperiaatteiden
kysymyksiä, mm. toimintatapoja, varojen käyttöä ja julkaisupolitiikkaa


Kärppä-säätiön hallituksen puheenjohtaja Seppo Arponen

Kärppä-säätiön pääomaan kuuluu Oulun Kärpät Oy:n osakekannasta lähes 80%. Säätiö on aikaisemmin julkaissut Kärppä-säätiön toimintaa esittelevät internet-sivut. Sivuja tullaan päivittämään, mm. täydentämällä hakemuslomakkeita ja lisäämällä tietoja tukipäätöksistä.


Hallituksen jäsen Suvi Lindénin mielestä Kärppä-säätiön tuen on suuntauduttava säätiön sääntöjen mukaisesti koko Pohjois-Suomen jääkiekkoilun hyödyksi.

Hallituksen jäsenet 2003 - 2004

Arponen Seppo, puheenjohtaja
Kukkonen Jouni, varapuheenjohtaja
Airio Heikki
Anttila Sampo
Arbelius Pekka
Heikkinen Timo
Kontsas Heikki
Lindén Suvi
Matikka Raimo
Petäjäkangas Kari
Pörhö Matti
Riski Taisto

Säätiön asiamies


Säätiön asiamies Jari Pirinen

HISTORIAA

KÄRPPÄ-SÄÄTIÖN PERUSTAMINEN 29.5.2001

Oulun Kärpät 46 ry päätti 29.5.2001 pidetyssä kokouksessaan perustaa junioritoimintaa tukevan säätiön. Kokous hyväksyi säätiön säännöt joita 25.5.2002 pidetyssä yhdistyksen kokouksessa hieman täsmennettiin säätiön rekisteröintiedellytysten turvaamiseksi. Säätiölle on valittu hallitus, joka edustaa ja hoitaa säätiötä. Sääntöjen vahvistamisen ja perustamisluvan PRH:lta saatuaan säätiö ilmoitetaan säätiörekisteriin. Säätiöstä tulee oikeustoimikelpoinen, kun se on merkitty säätiörekisteriin.


Oulun Kärpät 46 ry:n 29.5.2001 kokouksessa puhetta johti silloinen yhdistyksen
puheenjohtaja Seppo Arponen, taustalla yhdistyksen kokouksen sihteeri Jari Pirinen.

SÄÄDEKIRJA

Oulun Kärpät 46 ry on päättänyt perustaa säätiön. Säätiön nimi on Kärppä-säätiö.

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea taloudellisesti oululaista ja pohjoissuomalaista jääkiekkoilua ja sen junioritoimintaa sekä erityisesti luoda parhaat mahdolliset menestymisen edellytykset tukemalla junioreiden kasvua ja kehitystä. Erityisesti säätiön tarkoituksena on juniorikiekkoilun osalta antaa mahdollisimman monelle jääkiekon harrastajalle mahdollisuus toteuttaa itseään pelaajana ja osallistujana pätevän ja taitavan valmennuksen ohjauksessa. Säätiön Tarkoituksena on myös eri urheilujärjestöjen ja yhteisöjen sekä yksityisten jääkiekkourheilu-, liikuntakasvatus-, koulutus-, kilpailu-, julkaisu- ja juhlatoiminnan sekä muun samaan tarkoitukseen tähtäävän toiminnan edistäminen ja tukeminen.

Säätiön peruspääomaksi säätön perustaja lahjoitti 300 000 kappaletta Oulun Kärpät Oy:n osakkeita ja rahana osakkeille 30.4.2001 päättyneeltä tilikaudelta maksettu osinko 441 000 markkaa.

KÄRPPÄ-SÄÄTIÖN ENSIMMÄINEN KOKOUS

Säätiö sai perustamisluvan 11.6.2002. Säätiön nimeksi oli valittu Kärppä-säätiö ja kotipaikaksi Oulun kaupunki. Säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa vuodeksi kerrallaan valittu hallitus.

Kärppäsäätiön hallitus piti historiansa ensimmäisen kokouksen 26.8.2002 Oulun Kärpät ry:n toimistolla. Kuluva vuosi (v. 2003) on säätiön ensimmäinen täysi toimintavuosi.

KÄRPPÄ-SÄÄTIÖN STIPENDIN SAAJAT OIKEALLA, KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI

Keväällä jaettiin säätiön historian ensimmäiset stipendit 17.5.2003, stipendinsaajat olivat: Joel Lehto, Miika Keränen, Saija Sirviö ja Antti Erkinjuntti. Toukokuun lopulla Kärppäsäätiö jakoi stipendejä myös urheilulukioihin (Kastelli, Vuokatti ja Rovaniemi).

16.9.2003 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Tapahtumat >