NALLIKARI OULUSSA

15.6.2003

Nallikari, Oulu
OULUN KAUPUNKI
NALLIKARI CAMPINGOULUN MATKAILU - OULUTOURISMKIERTOAJELU - SIGHTSEEING TOURS, KOSKILINJAT OYHOTELLI EDEN, OULUNALLISPORT - NALLIKARI - TENNIS OY POHTO KESÄHOTELLI KORTTEERI

1/1

KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI

NALLIKARI

Nallikari sijaitsee Oulun kaupungin Hietasaaressa, vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Alueelta löytyy vapaa-ajanvieton peruspalvelut. Lisäarvoa ja viihtymistä varmistavia lisäpalveluja tarjoavia kohteita on runsaasti vaativillekin asiakkaille.

Seuraavilla kuvilla ja teksteillä on pyritty esittelemään alueen luonnetta ja palveluiden käyttöä. Jokainen matkailija ja vapaa-aikaa viettävä muodostaa oman mielikuvan henkilökohtaisten tavoitteiden ja näkemysten sekä viimekädessä kokemansa pohjalta. Toivommekin, että nämä sivut tarjoavat lähtökohtia suunnitelmillesi tutustua Ouluun ja sen vapaa-ajan palveluihin Nallikarissa.

Hietasaari - Oulu

Hietasaari on Oulujoen suistoalueen saari jonne oululaiset rakensivat 1800-luvun lopulla vapaa-ajanasuntoja. Osa näistä huviloista on vielä saarella asuttuna. Alueelta löytyy myös merkittyjä ulkoilureittejä. Nallikarin uimaranta on yksi saaren helmistä.

KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
Nallikarin uimarannalla voi nauttia kesän auringosta.
- KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI


Puut antavat viihtyisän varjon ja mahdollisuuden loikoilla pitempään raikkaassa meri-ilmassa

KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
Uimarannan läheisyydestä löytyy vaativankin lomailijan tarvitsemat palvelut
-
KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI


Leirialueen uusimmat mökit vastaavat vaativankin matkaajan tarpeisiin

Uimarannan välittömässä läheisyydessä on Nallikarin leirintäalue, Nallikari Camping, jossa on mm. telttailualue, 200 sähköistettyä asuntovaunupaikkaa ja 79 mökkiä. Osa mökeistä on talviasuttavia.


Pyörätiet ovat asfalttipäällysteisiä joten esim. rullaluistelu sujuu mukavasti

Oulu on kuuluisa hyvistä pyöräteistään joita myöten voi huristella vaikka leirialueelta aivan kaupungin ydinkeskustaan. Pyöräreitti menee läpi kauniin Pikisaaren suoraa kauppatorille. Pyörätietä matka keskustaan on vain noin kolme kilometriä. Polkupyörän voi tarvittaessa vuokrata leirialueen Toimistosta.


Leirialueen pääportti ja toimisto josta voi myös mm. vuokrata polkupyörän


Kesäisin Oulun keskustan ja Nallikarin välin voi matkustaa mukavasti PotnaPekalla

Kauppatoriin ja kauppahalliin on tietysti hyvä tutustua ja tehdä pieniä ostoksia. Tuoreet vihannekset ja hedelmät sekä matkamuistot löytyvät samalta torialueelta.

Torin rannasta lähtevät laivaristeilyt tarjoavat tilaisuuden tutustua merelliseen Ouluun. Matkan aikana on mahdollisuus nauttia laivan ravintolapalveluista.


Kylpylähotelli EDEN

Nallikarin alueella on Kylpylähotelli Eden, josta löytyy niin hotellimajoitusta kuin ravintolapalveluja. Mikäli haluat varmistaa vakaat ja lämpimät olosuhteet uimiselle silloin Eden voi tarjota kylpyläpalveluina uima-altaan aallokkoineen ja hierovine suihkuineen. Edenin saunoissa on myös valinnanvaraa.


Minigolf on suosittu perhelaji jossa myös aloittelija voi kokea onnistumisia

Minigolf on yksi kesän kysytyimpiä kohteita. Golfin peluu on niin yksittäisten pelaajien kuin ryhmien ja perheiden suosiossa.


Hietasaaren Lasten Vauhtipuisto on sopiva paikka hakea perheen nuorille omakohtaista tuntumaa autoiluun ja liikenteeseen valvotusti. Vauhtipuistossa on myös maastorata jossa voi kokeilla ajamista krossipyörällä tai mönkijällä. Aivan perheen pienimmille on myös hauska pomppulinna, joka tarjoaa tilaisuuden purkaa ylimääräiset energiat liukumäessä tai muuten vaan pomppimalla.

KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
Lasten Vauhtipuiston pomppulinnassa voi laskea liukumäkeä ja pomp.p..p...piiia.a..a..aaa
KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI

Tenniksen, squashin ja sisäpelien harrastajille Hietasaaresta löytyy hyvä pelipaikka, Palloiluhalli NalliSport.

Johtamisen ja teknologian kouluttamiseen erikoistunut POHTO tarjoaa myös majoitustiloja ensisijaisesti koulutettaville.


Uimarannan kahvila tarjoaa virkistävän keitaan päivän toiminnan lomassa

KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
Osa Hietasaaren aluetta on näytetty Nallikarin kartassa KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI


LISÄTIETOJA
NALLIKARI CAMPINGOULUN MATKAILU - OULUTOURISMKIERTOAJELU - SIGHTSEEING TOURS, KOSKILINJAT OYHOTELLI EDEN, OULUNALLISPORT - NALLIKARI - TENNIS OY POHTO KESÄHOTELLI KORTTEERI

4.7.2004 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Ouluseutu >