JÄÄKIIPEILYN SM-KISAT

13.3.2004

OULU Toppila
OULUN KAUPUNKIOulun kiipeilyseura -91Suomen kiipeilyliitto ryUIAA Ice Climbing UIAA - Kansainvälinen kiipeilyliittojen kattojärjestö

1/1

Oulun kiipeilyseura -91 ry

JÄÄKIIPEILYN AVOIMET SM-KISAT 2004

Oulun jääkipeilyseura järjesti kolmannen kerran jääkiipeilyn SM-kisat. Jääkiipeily kuuluu extreme-lajeihin joissa on järjestetty myös kansainvälisiä kisoja. Suomessa paras paikka harrastaa jääkiipeilyä on Korouoman rotkolaakso Posiolla. Siellä on madollisuus kiivetä jopa 70 metriä korkeaa jääseinämää.


Kisapaikkana Toppilan satama-alueella sijaitseva vanha nosturin runko on antanut mahdollisuuden rakentaa monipuolinen rata kohtuullisella työllä. Tornin korkeus on 21 m.


Kiipeilijän erikoisvälineitä ovat mm. jäykkäpohjaisiin kenkiin kiinnitettävät jääraudat
ja käsissä pidettävät jäähakut.


Putoilevien jäiden vuoksi yleisö seurasi kisaa hieman etäämmältä.


Rataa oli myös kunnostettava


Yleisölle kerrottiin kiipeilyyn ja kilpailuun liittyvää tietoa


Mahdollisten onnettomuuksien varalle kilpailupaikalla oli myös ammattitaitoinen ensiapuryhmä


Alla olevissa kuvissa numerolla 6 esiintynyt Nico Backström selvisi karsinnassa neljän parhaan joukkoon ja finaaliin. Finaalissa Nico Backström voitti miesten vaikeuskisan SM-kultamitalin. Naisten vaikeuskisan ja nopeuskisan SM kultaa voitti Sara Fagerstedt. Miesten nopeuskisan voiton vei Jukka Tervaskanto. TULOKSET

Kilparata on merkitty jäähän viivoituksin. Punaisia reunaviivoja ei saa ylittää. Karsinnassa oli aikaa nousta huipulle 15 min. Nousu vaatii hyvät käsivoimat ja malttia jakaa voimansa oikein. Raajoja on nousun aikana lepuutettava useita kertoja, etteivät lihakset mene "hapoille".

KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI


Nico Backström voitti jääkiipeilyn vaikeuskisan SM-kultaa


Mikäli etsit jotain tiettyä joukkuetta, nimeä tai esim. tapahtumaa - voit kokeilla vasemmalla olevan valikon alle sijoitettua hakua. Osoitat vain harmaaseen ruutuun nuolella ja klikkaat, kirjoitat hakusanan ja painat enter-näppäintä. Kannattaa kokeilla sillä junnut.com -sivustossa on yli 2000 sivua ja yli 15 000 valokuvaa.

Sivuilla esiintyvät pienet logot, vaakunat ja kuvat toimivat internet-linkkinä. Sivuilla on noin 300 erilaista nettiosoite-linkkiä ja satoja linkkejä junnut.com -sivuille.
KÄRPÄT - ILVES, A-NUORTEN SM-LIIGAA, 20.9.2003' KÄRPPÄ-SÄÄTIÖ PETRO-CANADA CUP 20003 TAMPEREEN HAKAMETSÄN HALLISSSA
16.3.2004 sampo.anttila@junnut.com
http://www.junnut.com
< Arkisto
Tapahtumat >